The Flemish Primary School

In 2012 werd ons door de lokale gemeenschap van Newton (3 Mile, Waterloo) een stuk grond ter beschikking gesteld voor de bouw van een school. Aangezien de hoofdstad uit zijn voegen dreigt te barsten, is de populatie in de nabije binnensteden enorm gestegen. De nood aan extra schoolcapaciteit is dan ook hoog. Met hulp van de lokale bevolking stampten we een schoolgebouw uit de grond, dat in mei 2015 zijn deuren opende.

Momenteel bestaat de school uit een kleuterklas, zes lagere schoolklassen en een computerklas. We bieden onderwijs aan een 80tal leerlingen. Aangezien veel ouders het schoolgeld niet kunnen betalen, zoeken we actief naar meter/peters om een schoolkind te sponsoren. De school wordt gerund door een lokaal team gemotiveerde leerkrachten en staf. We zetten in op professionalisering door de aanwerving van gecertificeerde leerkrachten en door leerkrachten te kans te geven tot opleiding.

In samenwerking met Energy Assistance vzw is de school voorzien van zonnepanelen. In 2017 is de school voorzien van een nieuwe sanitaire blok en een waterpomp, met de steun van Salvatoriaanse Hulpactie en Living Water Int. Proper sanitair is een belangrijke voorwaarde in de erkenningsprocedure door de overheid. Erkenning is nodig om subsidies te ontvangen. Een kwaliteitsvolle school die zelf bedruipend is, is het einddoel.